سفر خانم های باردار

راهنمای سفر 27 آبان ، 1395 5 دقیقه

سفر خانم های باردار 


جهت سفر در دوران بارداری باید شرایط خاصی لحاظ شود زیرا در موقعیت حساس و ویژه ای قرار دارند. همانطور که می دانید پزشکان به خانم‌ها توصیه می‌کنند که در این دوره مسافرت نکنند اما ممکن است شرایط خاصی پیش بیاید و خانم‌های باردار سختی سفر را به جان بخرند و مسافرت کنند. البته دوران حاملگی به این معنا نیست که خانم‌ها در این دوره نمی‌توانند سفر کنند، بلکه لازم است احتیاط لازم را لحاظ کنند. اکثر پزشکان و شرکت‌های هواپیمایی، مسافرت بعد از گذشتن از هشت ماه حاملگی (۳۲ هفته) را پیشنهاد نمی‌کنند. در این‌ مقاله به راهنمایی‌هایی از کارشناسان و متخصصان زنان و زایمان در زمینه‌ی چگونگی اطمینان از ایمنی خانم‌ها و جنین‌شان در حین سفر می‌پردازیم.gravida_512

pregnant_icon۱. استفاده از صندلی‌های کنار راهرو
خانم‌های باردار بیش از سایرین به سرویس‌های بهداشتی نیاز پیدا می‌کنند. از آن جا که هواپیماها و قطارها معمولا پر هستند، بلند شدن از روی صندلی‌های کنار پنجره برای زنان باردار سخت خواهد بود. همچنین کارشناسان توصیه می‌کنند در هواپیما، کمربند ایمنی را در قسمت زیرین شکم ببندند، به این شکل در هنگام تکان ناگهانی هواپیما، دیگر روی شکم فشار وارد نمی‌شود.
pregnant_icon۲. اجتناب از نشستن مداوم
در صورت طولانی بودن سفر، لازم است خانم‌های باردار هر دو ساعت یک بار بایستند و تحرک داشته باشند، حتی اگر فقط چند دقیقه باشد. این کار موجب می‌شود که خون در پاها، بدن و همچنین در بدن کودک‌ به جریان بیفتد. اگر با اتومبیل سفر می‌کنند، نشستن روی بالش ممکن است برای‌شان راحت‌تر باشد.
pregnant_icon۳. نوشیدن آب به اندازه‌ی کافی
خانم‌های باردار به مقدار بیشتری آب نیاز دارند، زیرا میزان زیادی از آب بدن‌شان از طریق پوست تبخیر می‌شود، بنابراین بدن سریع‌تر خشک می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، لازم است که خانم‌های باردار تا حد امکان آب بنوشند. خشک شدن بدن‌ فقط باعث ضعف و مریضی نمی‌شود،‌ بلکه می‌تواند بر مایع آمنیوتیک و جریان خون بدن جنین نیز تاثیر بگذارد.
pregnant_icon۴. تهیه لیستی از پزشکان در مسافرت‌های بین‌المللی
در صورت مسافرت بین‌المللی، لازم است که خانم‌های باردار با هتل یا سفارتخانه هماهنگ کنند تا لیستی از پزشکان و متخصصان را در اختیارشان قرار دهند.
pregnant_icon۵. رعایت بهداشت
در هواپیما یا قطار، افراد معمولا با سطوحی مثل میز و صندلی‌هایی در ارتباط هستند که ممکن است مملو از میکروب باشد. بنابراین لازم است خانم‌های باردار بیش از سایرین بهداشت را رعایت کنند، مثلا بیش‌تر دست‌هایشان را بشویند، سطوح را ضدعفونی کنند و با کسب اجازه از پزشکان، می‌توانند واکسن آنفولانزا تزریق کنند(این واکسن ۲ هفته طول می‌کشد تا اثر کند، پس درست برنامه‌ریزی کنید).
pregnant_icon۶. مشورت با پزشک، بویژه در سه ماهه‌ی سوم بارداری
بهتر است خانم‌های باردار از پزشک خود بخواهند که یک چارت پزشکی از برنامه دوران بارداری در اختیارشان قرار دهد. بنابراین در صورت بروز مشکل یا زایمان زودرس، پزشک معالج به سرعت در جریان قرار می‌گیرد. خانم‌های باردار همچنین می‌توانند درخواست نسخه‌های بارداری ایمن کنند تا داروهایی مثل آزیترومایسین (برای اسهال) یا اسکوپولامین (برچسب‌های پشت گوش برای حالت تهوع) در اختیارشان قرار گیرد.
pregnant_icon۷. قرار نگرفتن در معرض آفتاب
برخی از پزشکان اعتقاد دارند که خانم‌های باردار باید زمان آفتاب‌گیری را محدود کنند. برخی از آنها پیشنهاد می‌دهند که خانم‌های باردار در یک بازه‌ی زمانی بیش‌تر از ۲۰ دقیقه در مقابل آفتاب قرار نگیرند. حاملگی، بانوان را نسبت به اشعه‌های آفتاب حساس‌تر می‌کند و ممکن است به بیماری ملاسما مبتلا شوند که باعث تغییراتی در رنگ پوست آن‌ها می‌شود.

pregnant_icon8. مسافرت با هواپیما در ماه هشتم بارداری

سفر هوایی بعد از ماه هشتم بارداری جز مواردی است که باید حتما با پزشک متخصص درمیان گذاشته شود. فشار هوا نکته مهمی است که باید در داخل هواپیما کاملا ً تنظیم شده باشد. بهتر است تا حد امکان در هفته های آخر بارداری (از هفته 35 به بعد) با هواپیما به مسافرت نروید. دوره زمانی کم خطر بارداری سه ماهه دوم بارداری (هفته 14 - 28 بارداری) می باشد . سه ماه اول خطر سقط جنین و سه ماهه سوم (از 28 هفتگی به بعد) خطر زایمان زودرس بیشتر است. یکی از عوامل به وجود آمدن مشکل در هواپیما نداشتن امکانات ضروری برای زایمان می باشد.

imagesلطفا موارد زیر را رعایت فرمایید تا برای شما و فرزندتان مشکلی پیش نیاید:

  • اگر باردار هستید و مسافرت هوایی دارید لطفا هر دو ساعت یکبار حتی برای چند دقیقه کوتاه بایستید یا قدم بزنید. با این کار خون در بدن مادر و کودکش جریان پیدا می کند و باعث می شود تحمل سفر هوایی برایشان راحتتر باشد.
  • کمربند ایمنی را در زیر شکم و قسمت فوقانی ران شکم ببندید تا در صورت تکان شدید کمربند صرمه ای به کودک نزند.(متاسفانه بیشترین علت مرگ جنین در تصادفات ، مرگ مادر است.)
  • شرایط عمومی که باید مورد بررسی قرار گیرد : فشار خون بالا ، سابقه سقط جنین ، خونریزی و دیابت
  • روی صندلی هایی بنشینید که بتوانید به راحتی بلند شوید و بایستید، یا دسترسی به دستشویی برای شما امکان پذیر باشد.
  • در طول سفر حتما آب بنوشید.
  • غیر از وعده های اصلی غذا ، میان وعده هم مصرف کنید.
  • خوراکی هایی از قبیل ساندویچ کوچک ، کشمش ، نان های سبوس دار و میوه و سبزی هایی مثل سیب و هویج همراه داشته باشید.
  • لباس و کفش راحتی پوشیده باشید.
  • بالش کوچک برای جلوگیری از کمردرد همراه داشته باشید.



مشاوره رایگان