محدودیت دختران دانشجو در ژاپن
دانشگاه علوم پزشکی توکیو بعد از برگزاری کنکور پزشکی ، 30 درصد از نمرات خانم ها را کم کرده است!!! دلیل این کار از طرف وزارت بهداشت توکیو اینگونه اعلام شده است: خانم ها پس از ازدواج یا زایمان ، کمتر به کار مشغول می شوند و فرصت مردها را برای پزشک بودن از بین می برند.
در پی این تبعیض جنسیتی ، متخصص زنان و زایمان ، رئیس کلینیک زنان در توکیو و بسیاری از فعالان در حوزه پزشکی مخالفت خود را اعلام کرده اند. آنها گفته اند در کشوری که قرار است برابری جنسیتی در آن حکمفرما باشد ، این قبیل بی عدالتی جای تاسف دارد. رئیس کلینیک زنان گفته : "من نمی توانم ببخشم ، به جوانان ما خیلی سخت گرفته می شود تا بتوانند به دانشگاه وارد بشوند و پزشک شوند، بعد بدون اطلاع آنها این بی عدالتی اتفاق می افتد. قرار است ما فرصتهای برابری را فراهم کنیم."
وزارت آموزش و پرورش از دانشگاه های خاطی گزارش نحوه ی پذیرش دانشجو در سالهای گذشته را خواسته است.
دلایل این بی عدالتی :
طی سالهای گذشته جامعه ژاپن با مشکل کم ازدواجی ، به دنیا نیاوردن نوزاد ، پیری جامعه مواجه شده است. به همین دلیل سعی می کند نسبت ورود خانم ها به آقایان در دانشگاه 30 به 70 نگه دارد. برای انجام این کار از نمره خانم ها در رشته های معمولی حدود 30 درصد و برای رشته های خاص بیش از 30 درصد کم کرده است تا امتیاز آنها را پایین نگه دارد .
خانم های ژاپنی پس از تحصیل ، تمایلی به ازدواج و یا فرزند آوری ندارند. تعداد متولدین در هر سال ژاپن ، به یک میلیون نوزاد کاهش یافته است. براساس گزارش اعلام شده در ژاپن، جمعیت ژاپن تا پایان سال 2016 میلادی 125 میلیون و 580 هزار و 653 نفر بود که این رقم در سال 2015 میلادی 126 میلادی 126 میلیون و 830 هزار نفر، در سال 2014 میلادی 126 میلیون و 929 هزار و 969 نفر و در سال 2013 میلادی نیز بالغ بر 127 میلیون و 300 هزار نفر بوده است.
در حال حاضر 27.17 درصد جمعیت این کشور را افراد بالای 65 سال تشکیل می دهد و این در حالیست که جمعیت افراد با سن 14 سال همچنان روند نزولی داشته و در حال حاضر به رقمی معادل 12.69 درصد رسیده است.