فرودگاه بین المللی پوکت
فرودگاه بین المللی پوکت
فرودگاه بین المللی پوکت (Phuket International Airport) در شمال این جزیره ، پس از بانکوک ، دومین قطب بزرگ حمل و نقل هوایی تایلند است . این جزیره ، بزرگ ترین مرکز غواصی تایلند است. امروزه اصلی ترین تکیه گاه اقتصادی این جزیره ، مزارع درخت کائوچو و صنعت جهان گردی است . این جزیره ، یکی از گران ترین مکان های جهان گردی تایلند نیز هست.
پوشش گیاهی طبیعی تایلند ، طیف وسیعی از انواع جنگل هاست. جنوب کشور ، پوشیده از جنگل های بارانی همیشه سبز نیمه گرمسیری است ؛ اما در شمال ، دو نوع جنگل وجود دارد :
1. جنگل های موسمی با درختان انبوه برگ ریز پهن برگ.
2. جنگل های ساوانا (Savanna) که پوشیده از چمن زارها و زنبق های زرد است.
در طول فصل خشک در جنگل های ساوانا وموسمی ، برگ های درختان می ریزد و ممکن است آتش سوزی رخ دهد. جنگل های موسمی به خاطر انواع درختان و گیاهان آن ، مثلا درخت ساج که ارزش آن به استحکام و دوامش است و بامبوهای بسیارش ، اهمیت دارد .
جمعیت کشور تایلند ، طبق سرشماری سال 2008 ، حدود 65،493،296 نفر ، گزارش شده است و از این لحاظ ، بیستمین کشور دنیاست (ایران با 70،495،782 نفر جمعیت هفدهمین کشور دنیاست). از این میزان ، 21/2 درصد ، افراد زیر چهارده سال ، 70/3 درصد ، افراد بین پانزده تا 64 سال و 8/5 درصد ، افراد بالای 65 سال ، سن دارند. میانگین سن افراد جامعه به طور کلی ، 32/8 سال است که در مردان ، 32 سال و در زنان ، 33/7 سال است. میزان رشد جمعیت این کشور در سال 2008 ، 0/64 درصد و شاخص رشد و پیشرفت انسانی (HDI) آن در سال 2005 ، حدود 78 درصد بوده است. طبق سرشماری سال 2005 ، 96/4 درصد افراد بالای پانزده سال تایلند ، باسوادند.
نژاد مردم تایلند :
اکثر مردم تایلند از نژاد تای (Thai) هستند. نژادهای اقلیت نیز شامل حدود دو میلیون نفر مالایی نژاد در جنوب کشور ، شمار کمی کامبوجی در شرق و نیز برخی قبایل هستند که در شمال و شمال غرب زندگی می کنند . تقریبا بقیه ی جمعیت از نژادهای لائو (Lao) و شان (Shan) ، هستند.
اقلیت های نژادی کشور تایلند ، عبارتند از چینی ها که 14 درصد جمعیت ، یعنی حدود نه میلیون نفر و مهم ترین اقلیت تایلندی هستند. مهاجران چینی اولیه ، هوکین ها (Hokkien) بودند که بعد از قرن هجدهم ، به عنوان ماموران جمع آوری مالیات برای خاندان سلطنتی به تایلند وارد شدند. گروه دیگر چینی ها ، تئوچو (Teochew) بودند که در بانکوک به تاجران مهمی تبدیل شدند. بعدا با حاکم شدن کمونیست ها در چین ، مهاجرت های وسیع و گسترده ای به تایلند صورت گرفت. چینی های مهاجر ، مردمی پرکار هستند و بر تجارت و امور اقتصادی کشور ، تسلط دارند ؛ ولی برخلاف دیگر کشورهای منطقه ، تمرکز ثروت در دست چینی ها ، هیچ تنشی در تایلند ایجاد نکرده است. شاید نزدیکی نژادی چینی ها و تایلندی ها مهم ترین عامل خویشاوندی دو نژاد در این سطح وسیع بوده است.