اولین فروند هواپیمایی ATR درمهرآباد به زمین نشست

مطالب خواندنی 27 اردیبهشت ، 1396 5 دقیقه

دقایقی پیش اولین فروند هواپیمای ATR ساخت شرکت هواپیماسازی فرانسوی-ایتالیایی ATR وارد فرودگاه مهرآباد شد.

در راستای نوسازی ناوگان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، نخستین فروند از هواپیمای خریداری شده از کارخانه هواپیماسازی ای‌تی‌آر، صبح روز ۲۷ اردیبهشت ماه سال ۹۶ در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست.

این هواپیماها به رجیستر نامبر EP-ITA,EP-ITB,EP-ITC,EP-ITC با حضور فرهاد پرورش مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در شهر تولوز فرانسه به ایران ایر تحویل داده شد.

گفتنی است برد این هواپیماها هزار و ۵۰۰ کیلومتر بوده و ظرفیت هر کدام ۷۰ نفر صندلی است.

ATR_AIRPLANE_SHABAVIZ


این هواپیماها به مدت یک ماه در فرانسه با حضور خلبانان و کارشناسان فنی تعمیر و نگهداری هواپیما تحت انواع بررسی ها و چک ها قرار داشتند که نهایتا شب گذشته از فرانسه به مقصد تهران پرواز کرده و بامداد امروز نیز یک بار در فرودگاه آتن سوختگیری داشتند.

بر اساس قرارداد منعقد شده میان هما و کارخانه ای‌تی آر، ۲۰ فروند از مدل ATR72-600 که جدیدترین محصول از تولیدات سری ۷۲ این کارخانه محسوب می‌شود، به هما تحویل داده می‌شود.این هواپیما که منطبق با آخرین تکنولوژی و جدیدترین سیستم‌های رفاهی و ایمنی در صنعت هواپیمایی جهان است، با ظرفیت ۷۰ صندلی است و قرار است برای رفع نیازهای ایران‌ایر در پروازهای منطقه‌ای مورد استفاده قرار گیرد.

هواپیمای ATR72-600 قادر است در تمام شرایط جوی پرواز کند و به دلیل مجهز بودن کابین خلبان به نمایشگرهای بسیار پیشرفته، امکان فرود در سخت‌ترین شرایط جوی را برای این هواپیما فراهم می‌کند.

گفتنی است قرارداد خرید ۲۰ فروند هواپیمای ای‌تی‌آر در فروردین ماه سال جاری بین هما و کارخانه ای‌تی‌آر به امضا رسید.با احتساب هواپیماهای قبلی تحویل داده شده به ایران، با ورود ۴ فروند ای‌تی‌آر، تعداد هواپیماهای تحویل داده شده به جمهوری اسلامی ایران از بعد از برجام به ۷ فروند رسید.

مشخصات هواپیمایی ATR :

ATR_AIRPLANE


شرکت ایتالیایی- فرانسوی ATR سومین کمپانی هواپیماسازی است که پس از امضای برجام به طرف قردارد کشورمان برای نوسازی ناوگان فرسوده خطوط هواپیمایی مبدل شده است.

این کمپانی به ساخت هواپیماهای کوچک و با قابلیت اطمینان بالا شهرت دارد و در ساخته های خود از پیشرانه های جت کانادایی PW127M استفاده می کند.

براساس قرارداد امضا شده بین ATR و خطوط هواپیمایی هما، 20 فروند از مدل  ATR 72-600 که جدیدترین محصول از خانواده سری 72 محسوب می شود به هما تحویل داده خواهد شد.

با توجه به مشخصات مدل 600 می توان گفت که 20 فروند هواپیماهای خریداری شده توسط هما در حالت چینش صندلی ها به صورت تک کلاس، یارای پذیریش 78 مسافر را خواهند داشت.

با این حساب ATR ها قرار است در خطوط هوایی داخلی جایزگین برخی از فرسوده ترین هواپیماهای موجود در جهان نظیر انواع فوکر و MD (مکدانل داگلاس) شوند که سال هاست در خطوط پروازی داخلی مشغول رفت و آمدند.

سری 600 این هواپیما از تجهیزات امنیتی و رفاهی بیشتری نسبت به اسلاف خود برخوردار است و به لطف موتورهای PW127M در حدود 5 درصد توان کششی بیشتری را در زمان تیکاف در اختیار خلبان قرار می دهد.

ATR_AIRPLANE_SHABAVIZPARVAZ

شاید با توجه به ساختار ملخی پیشرانه های توربوپراپ، ظاهر ATR 72 کمی قدیمی به نظر برسد اما باید گفت که در طول قریب به 30 سال تولید سری 72 توسط ATR، تعداد اندک حوادث منجر به سقوط، این هواپیما را در زمره ساخته های ایمن و قابل اطمینان صنعت هوانوردی قرار داده است.

از جمله مشخصات عملکردی سری ATR 600 می توان به سرعت کروز (پیمایش طولانی) 509 کیلومتر در ساعت، بُرد پروازی 1500 کیلومتر و نیاز به مسافت 1333 متری برای پرواز (طول مسیر تیکاف) اشاره کرد که استفاده از این هواپیما را در مسیرهای درون شهری و فرودگاه های نسبتا کوچک امکان پذیر می کند.

منبع : کجارو

مشاوره رایگان